Castellano
Français
English
Qui som?
El jaciment dels Estinclells
Àrees de recerca
Didàctica
Filosofia
Enllaços
Contacte

 

Des del Camp d'Experimentació Protohistòrica (CEP) es proposa crear i concentrar en un sol espai físic les principals línies d'investigació de l'arqueologia experimental sobre el món protohistòric peninsular.

La Fortalesa ilergeta dels Estinclells de Verdú (L'Urgell) retrata de forma excepcional la vida i organització d'un poblat ibèric de finals del segle III aC. El seu abandonament sobtat no es pot deslligar dels conflictes bèl·lics internacionals de l'època en el context de la Segona Guerra Púnica.
Les diverses àrees de recerca permeten centralitzar en un sol espai físic les principals línies d' investigació experimental del món ibèric: arquitectura, artesania, agricultura i teixit i metal·lúrgia.
La difusió didàctica del món ibèric està lligada també a l'experimentació i al treball dels científics. El CEP reivindica el mètode arqueològic com a eina de treball de les principals competències bàsiques que ha d'assolir el públic escolar.
   
NOTÍCIES
 

14/12/09. S'inicia un pla d'ocupació de sis mesos subvencionat pel SOC (Servei d'Ocupació de Catalunya) per començar les obres del CEP.

 

23/03/10. Visiten el CEP els representants de la Xarxa de Museus i Jaciments Arqueològics de Catalunya.

Després d'una reunió de treball al Museu Comarcal de l'Urgell, representants de la Xarxa de Museus i Jaciments Arqueològics de Catalunya, encapçalada pel Museu d'Arqueologia de Catalunya i integrada pels sis museus catalans més representatius de la seva temàtica en el territori (Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, el Museu Comarcal de l'Urgell, el Museu de Gavà, el Museu Arqueològic Comarcal de Banyoles, el Museu d'Arqueologia Salvador Vilaseca de Reus, el Museu de Badalona i el Museu de la Noguera) van visitar les obres del CEP dels Estinclells de Verdú, coneixent de primera mà els objectius i abast d'aquest nou projecte sobre el món de l'arqueologia protohistòrica.
 

18/02/10. La ZER Guicivervi estrena els tallers d'arqueologia experimental al CEP dels Estinclells

http://www.xtec.es/zerguicivervi/dijousgras.html

 
15/04/10. Xerrada sobre els ibers organitzada per l'Associació Dones d'Argila de Verdú a carrec de Ramon Cardona.
 

22/04/10. Presentació del núm 24 de la revista URTX. Revista d'Humanitats de l'Urgell, a càrrec de Carme Bergés Saura, directora del Museu Comarcal de Cervera.

La presentació tingué lloc a les 8 del vespre a les sales nobles del Museu Comarcal de l'Urgell, Tàrrega (c.Major, 11). En aquest número es publica per primer cop la troballa del peu de premsa de la casa 15 dels Estinclells així com les dades de les analítiques realitzades per saber el producte que es premsava.

 

Webmaster: Cristina Garcia Dalmau