Inici
Agricultura
Vi
Artesania
Ordi
Teixit
Arqueobotànica
 

Taller d'arquitectura:Pedra, tovots i canyes

Cicle mitjà/cicle superior. Duració 3 hores. Ajuda'ns a reconstruir les cases dels ibers. Només l'experimentació en arquitectura de terra et donarà la dimensió real de com era i com es vivia en una casa dels Estinclells.

   

Taller d'agricultura: Fem de pagesos?

 

Cicle mitjà/cicle superior. Duració 3 hores. Les àrees experimentals agrícoles dels Estinclells et permetran participar en els treballs que seguint el cicle de l'any han proporcionat els tres productes bàsics de l'agricultura mediterrània: pa, vi i oli.
   

Taller sobre el vi: Alcem les copes!

Es proposa reconstruir el sistema d'elaboració de vi de l'antiguitat a partir de la vinya experimental dels Estinclells.
 
Taller d'artesania: Fem anar el torn! Cicle inicial/ cicle mitjà/cicle superior. Duració 3 hores. Els ibers eren uns experts ceramistes. En col·laboració amb el Taller Obert de Verdú reproduirem tot el procés de la cerámica. El torn de l'Enric Orobitg i el forn ibèric reconstruït de la Casa Grande d'Alcalà de Xúcar permetran un acostament de primera mà a l'artesania ibèrica.
 

Taller sobre l'ordi: La cervesa, beguda dels ibers!

Es proposa veure la conservació d'ordi en sitges després de la sega i el seu aprofitament per fer un tipus rudimentari de cervesa.

 

Taller de teixit: Fila que filaràs!

Cicle inicial/ cicle mitjà/cicle superior. Duració 3 hores. Només l'estudi i experimentació acurats de telers, llana, economia ramadera, lli, tints, fusaioles, pondus ens pot portar a conèixer quina era la moda de fa més de dos mil anys.
 
Taller d'arqueobotànica:Farem de científics! Cicle mitjà/cicle superior. Duració 3 hores. Com es veuen al microscopi les restes vegetals arqueològiques? Al taller d'arqueobotànica aprendràs a distingir carbons, llavors i fruits per poder reconstruir després l'agricultura, l'alimentació, la cuina, la medicina i tantes altres coses dels nostres antecessors ibèrics.