Projecte Orquídies

El diumenge 1 de maig de 2011, una trentena de persones van participar a la trobada/formació del projecte orquídies. El projecte orquídies consisteix en mostrejar tota la comarca per catalogar les oquídies del Solsonès amb una metodologia establerta. El projecte finalitzarà amb l’edició d’un atlas d’orquídies del Solsonès.
El llistat d’espècies que vam poder veure ahir a la trobada inicial del Grup de Natura i el Fotògraf de Natura del Solsonès, dues seccions del Centre d’Estudis Lacetans. Els dos punts on vam anar van ser Brics i Sant Just de Joval:

1. Ophrys scolopax (Flor)
2. Ophrys catalaunica (Flor)
3. Ophrys passionis (Passades)
4. Ophrys sphegodes (Flor)
5. Ophrys lutea (Flor)
6. Ophrys insectifera (Flor)
7. Plathantera bifolia (Ponzellada)
8. Aceras antropophorum (Flor)
9. Limodorum abortivum (Ponzellada)
10. Cephalantera longifolia (Flor)

III sortida geològica al Solsonès

El diumenge 27 de març es va realitzar la III sortida de geologia a la comarca a càrrec del professor Josep Biosca de la Universitat Politècnica de Manresa. Semblava que la boira espesa del matí no ens deixaria observar la bellesa de la vall de Lord, però a mesura que avançava el dia s’anava aclarint i finalment van contemplar les formacions geològiques de la vall.

També vam poder veure un jaciment de guix de l’empresa KNAUFF. El responsable de la mina de l’empresa ens va ensenyar el procés del mineral fins el producte principal i com després de la vida útil de la mina fan la restauració del terreny.

A més vam observar fòssils marins, lutites, calcàries, guixos i molt més, una pinzellada us oferim a través de les fotos.

Fotos de la sortida de petjades a la neu

El passat 20 de febrer el Centre Excursionista del Solsonès i el Grup de Natura (secció del CEL) vam realitzar la sortida diurna de raquetes de neu per observar les petjades dels animals i identificar-les. Malgrat, la poca neu i que les raquetes no van fer falta vam divisar un paisatge espectacular, un mar de núvols s’extenia als nostres peus. A més vam conèixer la petjada de l’esquirol, la fagina, la guineu, la llebre, entre d’altres.