Un any fluix de bolets

Aquest 2017, tots sabem, que ha estat un any molt fluix de bolets. La pluja així ho evidència. Almenys fins a dia d’avui.

Durant la 10a Fira del Bolet i el Boletaire, el GNS ha organitzat a sortida i l’exposició de bolets que celebra des de l’any 2003. 14 anys que hem divulgat sobre la micologia. Cada any és diferent perquè diferents factors així ho fan possible i enguany s’han recollit 46 espècies de bolets. El que no varia, malauradament, és la brutícia que trobem al bosc, uns residus que es perpetuen any rera any al bosc. Esperem que amb actes divulgatius com aquest, serveixin per consciència a la ciutadania.

LLISTA BOLETS EXPOSATS (pdf)

Cens d’aus aquàtiques hivernants

El cens d’aus aquàtiques hivernants es fa cada any a principis de gener conjutament amb els agents rurals. És una activitat que es fa arreu de Catalunya per comptabilitzar les espècies d’aus de rius, llacs, embassaments, etc.

Xerrades

El Grup de Natura cada any organitzar un cicle de conferències sobre viatges naturalístics. Aquestes xerrades estan obertes a totes aquelles persones que estan interessades a explicar la seva experiència, si ets un d’ells no dubtis a enviar-nos un missatge de correu electrònic.

Raquetes de neu

Des de fa anys el GNS realitza una sortida nocturna i alguna vegada diurna per a descobrir les petjades dels animals a la neu. Les sortides es realitzen al febrer i a la zona del Port del Comte.

Projecte RIUS

El Projecte Rius és una iniciativa de l’Associació Hàbitats que neix l’any 1997 amb l’objectiu d’estimular la participació activa de la societat en la conservació i millora dels rius. Fomenta l’apropament de les persones al medi i permet conèixer les característiques dels ecosistemes fluvials, la biodiversitat, els valors ecològics i socioculturals, així com identificar els problemes que els afecten i reflexionar sobre com pal·liar-los.

Mitjançant l’educació ambiental, el foment del teixit associatiu i el treball en xarxa del voluntariat ambiental, el projecte promou la implicació de societat en la gestió dels espais fluvials, engegant i compartint iniciatives per la millora dels rius i de l’entorn de ribera.

L’àmbit d’intervenció de Projecte Rius és el conjunt de conques fluvials de Catalunya. Actualment, el projecte també es desenvolupa al País Valencià, a Galícia, a Madrid, a Cantàbria i a Portugal impulsat per entitats de cada regió sota el nom Xarxa Projecte Rius.

El Projecte Rius és una iniciativa oberta a tothom. Qualsevol persona o col·lectiu hi és benvingut, i no és necessari comptar amb coneixements previs sobre els rius.