Qui som?

El Grup de Natura del Solsonès és una secció del Centre d’Estudis Lacetans (CEL), que té com a objectius principals estudiar, protegir i difondre els valors naturals de la comarca.

És un grup obert a totes aquelles persones que senten una estima o un interès per la natura i la volen conèixer millor.

Amb il·lusió i iniciativa volem promoure la creació d’un equip de treball que pugui participar en la gestió i conservació del patrimoni natural comarcal, partint sempre del diàleg i establint col·laboracions amb les administracions, els ciutadans i altres entitats.

També volem realitzar una tasca de divulgació i educació ambiental per millorar  la conscienciació envers el medi natural que ens envolta.

El Centre d’Estudis Lacetans (CEL) va néixer l’any 1996 amb l’objectiu de promoure i divulgar la recerca, difusió, estudi i conservació del patrimoni natural i cultural del Solsonès a partir de tres àmbits principals d’actuació:

  • arqueologia: Des de la secció d’arqueologia es porten a terme accions destinades a estudiar i protegir jaciments arqueològics de primer ordre d’èpoques antigues i medievals
  • natura: recerca, conservació, estudi i divulgació del patrimoni natural de la comarca
  • història: estudi, reflexió i difusió de la història del Solsonès, amb especial èmfasi en el període que abasta des de la proclamació de la II República fins a la transició democràtica.
  • fotografia: documentar i difondre gràficament la riquesa natural de la comarca.

El Centre d’Estudis Lacetans participa, juntament amb d’altres entitats, en les diferents manifestacions de la vida cultural de la comarca. També col·labora amb les institucions del Solsonès, com els ajuntaments, el consell comarcal i especialment amb l’Arxiu Comarcal del Solsonès amb qui edita conjuntament la revista de divulgació científica i cultural Oppidum , així com la col·lecció Estudis i textos del Solsonès, dedicada a treballs que per la seva extensió excedeixen la revista Oppidum, i que impliquen una major profunditat en el desenvolupament del tema tractat