LA NIT MÀGICA DE VILAMANTELLS

El passat 30 de juliol de 2022, el Grup de Natura del Solsonès, secció del Centre d’Estudis Lacetans, va organitzar una altra jornada de biodiversitat en boscos madurs del Solsonès. Aquest any es va poder gaudir de la bellesa de la roureda de Vilamantells al municipi de Guixers. 

En aquestes sortides s’intenta descobrir la fauna nocturna del bosc, començant a la tarda, passar-hi la nit i acabar l’endemà al matí. L’activitat va formar part del calendari de sortides de la Institució Catalana d’Història Natural. En total van participar una cinquantena de persones de totes les edats, des de petits de dos anys fins a una enèrgica iaia de noranta anys. 

Es varen instal·lar una vuitantena de trampes en viu per a estudiar els petits mamífers, unes quantes xarxes per a la captura de voliacs o ratpenats i una trampa de llum per a papallones nocturnes.

Destacar l’interès i la col·laboració dels participants i les explicacions sobre les espècies per part de naturalistes del GNS. També s’agraeix l’ajuda de l’ajuntament i sobretot de la propietat, a la qual ens disculpem per les molèsties que vàrem poder ocasionar. 

Destacar també la quantitat de ratolins de bosc que els vàrem capturar i estudiar, del ratpenat orellut de bosc i de moltes papallones de vius colors i escarabats de la fusta morta que van visitar el parany luminescent.

Una altra jornada per destacar els valors dels arbres grans, vells i de la fusta morta, dels boscos adevesats i pasturats gràcies a la pervivència de ramats. De la importància de conservar aquests boscos i de valoritzar-los.

La gent va copsar-ho atentament i creiem que tothom se’n va emportar un gust agradable d’un altre gran patrimoni que tenim a la comarca.
Fins a un altre any.

Ja sabeu que les activitats del GNS són gratuïtes i que qualsevol persona interessada ens pots enviar un mail a gns@lacetans.org per rebre notícies i activitats i seguir-nos a l’instagram: @grup.natura.solsones

Salut i Natura!!!!!