OPHRYS SOLSONÈS – EL PROJECTE D’ORQUÍDIES VA ENDAVANT

De la mateixa manera que ja es va desenvolupar amb èxit a la Garrotxa i s’està realitzant al Ripollès, el projecte orquídies s’està duent a terme a la comarca del Solsonès promogut i coordinat pel Grup de Natura i Fotògrafs de Natura del Solsonès (seccions del Centre d’Estudis Lacetans) amb l’empenta, col•laboració i ajuda de la Institució Catalana d’Història Natural.
El projecte orquídies consisteix en mostrejar tota la comarca del Solsonès per tal de catalogar totes les orquídies existents amb una metodologia ben definida i sedenteritzada. L’objectiu final és elaborar un Atles d’Orquídies de la comarca amb mapes de distribució en quadrícula UTM 5×5 km, informació de cada espècie, dels hàbitats, abundàncies, etc. i moltes fotografies de qualitat.
Pretén tenir una durada d’uns 3 anys (2011-2013) i es fonamenta amb el voluntariat i la participació ciutadana.
Per tal de dinamitzar-ho, enguany ja s’han fet 2 reunions de treball per definir i explicar la metodologia i 3 sortides a camp per aprendre a diferenciar les espècies, a fer fotografies i saber agafar les dades de camp. S’ha creat una pàgina weeb amb tota la informació del projecte, fotografies, dades i arxius de consulta.
Fins a dia d’avui hi ha 31 membres adscrits al grup d’orquídies, que han prospectat unes 20 quadrícules de maig a setembre. En total s’han recollit unes 200 citacions de 36 espècies diferents. Aquest primer any de prospeccions, ens ha permès trobar dues espècies que encara no havien estat citades a la comarca: Ophrys speculum i Goodyera repens.
No cal dir que és obert a tothom que hi tingui interès i que totes les dades que s’obtinguin seran molt benvingudes. Per més informació el projecte o per a participar envieu un missatge a: ophrys_solsones@yahoogroups.com o consulteu la pàgina web www.lacetans.org/gns

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *