SORTIDA A L’AIGUADORA

El passat diumenge 27 d’abril des del Grup de Natura del Solsonès vam dur a terme la inspecció del Projecte Rius a un tram del riu Aiguadora com cada primavera. Al llarg dels anys hem pogut comprovar el bon estat ecològic en el qual es troba aquest riu i aquest any no ha sigut menys.

Un cop acabada la inspecció ens vam dirigir a Sant Pere de Graudescales on l’Esther Miralles ens va explicar la història d’aquesta església romànica declarada Bé Cultural d’Interès Nacional i que va ser objecte d’una profunda restauració. L’any 2013 va celebrar els 1.100 anys de la seva consagració.

En aquest indret del riu Aiguadora, l’any 960 s’hi va establir un petit monestir benedictí d’uns pocs monjos que van anar treballant la terra i els boscos dels voltants aprofitant l’aigua del riu.

En acabar la visita, la Mati Morales ens va explicar com caçar papallones per observar-les i identificar-les. Malgrat les baixes temperatures i el vent, els més petits van aconseguir caçar algunes espècies com la: I. podalirius, Gonepterix rhamni, P. Aegeria, P. rapae

L’any que ve seguirem gaudint d’activitats complementàries a les inspeccions del riu per tal de conèixer la flora i fauna d’aquest indret i el patrimoni cultural de la zona de la Vall d’Ora. Us animem a participar-hi.

GRUP DE NATURA DEL SOLSONÈS
(secció del Centre d’Estudis Lacetans)