SORTIDA DE PETJADES A LA NEU I CAMINADA AMB LLUNA PLENA

Dissabte passat a la tarda ens vam reunir un grup de més de 20 persones per anar a observar petjades d’animals a la neu a la zona de l’Estivella, al nord del Solsonès.

Aquesta activitat l’organitza des de fa molts anys el Centre Excursionista del Solsonès i la secció Grup de Natura del Solsonès del Centre d’Estudis Lacetans conjuntament.

Vam deixar els cotxes a l’aparcament més alt de l’Estivella i vam agafar el camí planer de sota que surt cap a la font de l’Estivella en direcció a Tuixent. Va ser difícil trobar petjades ja que les altes temperatures van fer que la neu s’hagués fos molt. Però també cal dir que el camí que vam seguir estava molt trepitjat i freqüentat perquè està marcat com a circuit de raquetes, cosa que foragita molts animals com el gall fer que busquen llocs més tranquils. Només vam observar alguna petjada de gos i alguna de llebre de feia uns quants dies.

Dissabte feia una temperatura molt agradable fins que va marxar el Sol; va ser llavors que vam poder veure sortir la Lluna gairebé fent el ple. Davant nostre vam poder contemplar la serra del Verd amb el Pedraforca darrere i la serralada del Cadí encara ben nevada.

Quan va començar a fosquejar ens vam enfilar amunt i vam fer molt desnivell amb poca estona. En aquest punt és on vam observar alguna petjada més de llebre i fagina ja que vam caminar fora del camí. Quan vam ser a la collada havíem de decidir si tornar a baixar o continuar fins a la Tossa Pelada. Es van fer dos grups, uns van continuar amunt i els altres van tornar a l’aparcament passant per la cafeteria de l’estació d’esquí de l’Estivella i sempre avall. Tot i el núvols prims que a estones tapaven els estels i la Lluna, aquesta ens proporcionava tanta claror que no vam necessitar mai els frontals. També vam poder observar el planeta Venus ben brillant i alguna constel·lació quan els núvols ens deixaven.

Al voltant de les 10 del vespre vam acabar la passejada. Per molts era la seva primera experiència de caminar amb raquetes i els va agradar molt la sortida. Moltes gràcies per la vostra assistència i us esperem l’any vinent per una nova caminada nocturna sota la llum de la Lluna.