SORTIDA DE PETJADES D’ANIMALS A LA NEU SOTA LA LLUM DE LA LLUNA

Sortida conjunta Grup de Natura del Solsonès i Centre Excursionista del Solsonès.

Com ja fa uns quants anys el Grup de Natura del Solsonès i el Centre Excursionista del Solsonès organitzem una sortida conjunta a la neu el dia de Lluna plena del mes de febrer. Intentem proposar dos itineraris a fer amb raquetes, un de curt per veure rastres i petjades dels animals a la neu i conèixer l’entorn natural i un de llarg per gaudir de la llum de la Lluna tot caminant.

Aquest any l’hem fet més tard, el dissabte 4 de març, però hem tingut la sort que havia nevat una mica uns dies abans. Hem anat amb cotxes particulars fins la zona de l’estació d’esquí de Tuixent – La Vansa. A la tarda hem caminat amb raquetes de neu per un camí molt tranquil que va des de la font de l’Arp al refugi de l’Arp. Tot i trobar alguns arbres caiguts al mig del camí l’hem pogut fer sense problemes. Hem pogut veure petjades de llebre, esquirol, cabirol, isard, guineu, gall fer i fins i tot d’algun petit ratolí que havia sortit del seu cau. També hem conegut quin tipus de vegetació i boscos hi ha en aquesta zona, sobretot pi negre i algun que altre pi roig prou gran. Just quan s’estava ponent el Sol hem arribat al refugi de l’Arp per veure les fantàstiques vistes del Pirineu català, andorrà i aragonès des del mirador. Poc després hem sopat al costat de la llar de foc i ens hem quedat a dormir al refugi, no sense abans fer una petita passejada sota la llum de la Lluna.

A més de l’opció de sopar i quedar-nos a dormir al refugi de l’Arp, també hi havia la proposta de fer una passejada amb raquetes el diumenge al matí, i qui volgués, pujar fins el cim de la Tossa Pelada (2.379m). Ha fet un matí esplèndid! Tota la gent ens hem retrobat a les 14h per anar a dinar a l’Espai Lavansa a Sorribes on hem acabat gaudint d’un fantàstic dinar amb unes vistes de tota la vall de La Vansa.

Aquesta activitat, com totes les que organitzem, és oberta i gratuïta a tothom, i esperem que l’any vinent, més gent s’animi a venir. Volem agrair a totes les persones que heu vingut i als responsables de l’estació d’esquí nòrdic per deixar-nos passar per alguna de les pistes fora de l’horari d’obertura. També el bon tracte tant al refugi de l’Arp com a l’Espai Lavansa

Alba (Centre Excursionista del Solsonès) i Fermí (Grup de Natura del Solsonès)