Sortida d’orquídies

El dissabte dia 11 de maig de 2013 al matí, en el marc de les activitats de la Fira de Sant Isidre, vam realitzat la sortida de reconeixement d’orquídies a la zona de Brics (Olius) i Llobera.

És una sortida que cada any desenvolupem pel maig-juny per tal de gaudir del contacte directe amb la natura i descobrir la bellesa d’aquestes petites flors, les orquídies.

La sortida s’emmarca també en el projecte oprhys solsonès que consisteix en mostrejar tota la comarca del Solsonès per tal de catalogar totes les orquídies existents amb una metodologia ben definida i sedentaritzada. L’objectiu final és elaborar un Atles d’Orquídies de la comarca amb mapes de distribució en quadrícula UTM 5×5 km, informació de cada espècie, dels hàbitats, abundàncies, etc. i moltes fotografies de qualitat. Pretén tenir una durada d’uns 3 anys (2011-2013) i es fonamenta amb el voluntariat i la participació ciutadana. I és una iniciativa del Grup de Natura i Fotògrafs de Natura del Solsonès (seccions del Centre d’Estudis Lacetans), amb la col·laboració de l’Institució Catalana d’Història Natural (ICHN).

Per més informació: ophrys_solsones@yahoogroups.com