Sortida per veure petjades d’animals a la neu i caminada amb lluna plena

Com cada any el Grup de Natura del Solsonès i el Centre Excursionista del Solsonès organitzem una sortida conjunta a la neu el dia de Lluna plena del mes de febrer. Intentem proposar dos itineraris a fer amb raquetes, un de curt per veure rastres i petjades dels animals a la neu i conèixer l’entorn natural i un de llarg per gaudir de la llum de la Lluna tot caminant.

Aquest any l’hem fet més tard, el dissabte 7 de març, però hem tingut la sort que havia nevat una mica uns dies abans. Hem anat amb cotxes particulars fins la zona de l’estació d’esquí de fons de Tuixent – La Vansa. El primer recorregut l’hem fet en un camí molt tranquil que va des de la font de l’Arp al refugi de l’Arp. Tot i trobar alguns arbres caiguts al mig del camí l’hem pogut fer sense problemes. Hem pogut veure petjades de llebre, esquirol, cabirol, isard i algun petit ocell. També hem conegut quin tipus de vegetació i boscos hi ha en aquesta zona, sobretot pi negre i algun que altre pi roig prou gran. Quan hem arribat refugi de l’Arp hem anat fins al mirador que té unes fantàstiques vistes del Pirineu català, andorrà i aragonès. A més, hem pogut fer un beure calent al refugi mentre esperàvem la posta de Sol que ha estat llarga i espectacular.

Tot seguit, alguns dels assistents han tornat cap a Solsona i la resta hem fet un recorregut circular amb Lluna Plena fins a Prat Llong. Hem sopar una mica a la cabana del Pastor amb un foc que ens ha fet molta companyia mentre contemplàvem la bellesa de la Tossa Pelada nevada a la nit. També hem contemplat i conegut els estels que es veien entre els núvols i hem tornat satisfets al punt d’inici on teníem els cotxes, en una nit freda i tranquil·la.

Aquesta activitat, com totes les que organitzem, és oberta i gratuïta a tothom, i esperem que l’any vinent, més gent s’animi a venir. Volem agrair a totes les persones que heu vingut i als responsables de l’estació d’esquí nòrdic per deixar-nos passar per alguna de les pistes fora de l’horari d’obertura.

 

Alba Santaeulària
(Centre Excursionista del Solsonès)

Fermí Sort
(Grup de Natura del Solsonès)