SOSNOCTURNES

SOSNOCTUNES, un nou projecte del Grup de Natura del Solsonès-secció del Centre d’Estudis Lacetans per ajudar a dues espècies amenaçades de rapinyaires nocturns: l’òliba i el mussol pirinenc.

Gràcies a les beques de la Fundació Barcelona Zoo, s’està treballant per conèixer millor la distribució de l’òliba a la comarca del Solsonès, buscant nius, anellant individus i marcant-ne alguns exemplars amb emissores GPS per estudiar millor els seus dominis vitals en ambients de mitja muntanya.
Cal destacar que enguany ja s’han confirmat més de 15 territoris d’òliba als voltants de Solsona i s’han anellat 17 pollets i es reforçarà amb caixes niu a les masies o cases on antigament hi havia hagut òlibes.

El projecte s’està tirant endavant gràcies als esforços de molts dels voluntaris i voluntàries del Grup de Natura del Solsonès, així com la col·laboració d’un treball de recerca de l’institut que farà una anàlisi de les egagròpiles trobades. A més, a través de la difusió i del boca a boca, s’està creant una xarxa veïnal en què Ajuntaments i fins i tot el bisbat tenen la porta oberta a donar informació sobre nius i parelles en cases, esglésies, ermites, entre altres llocs.

Cal agrair molt l’esforç de totes les persones que van col·laborant i animem al fet que continuïn arribant notícies sobre aquestes espècies al correu electrònic de l’entitat (gns@lacetans.org).

Tot això amb el suport de la Fundació Barcelona Zoo i l’Ajuntament de Barcelona

Continuarem explicant com evoluciona el projecte.