XIV EXPOSICIÓ DE BOLETS DEL GRUP DE NATURA DEL SOLSONÈS

En el marc de la Xa Fira del Bolet i el Boletaire del Solsonès celebrat el passat cap de setmana 21 i 22 d’octubre a Solsona, el Grup de Natura del Solsonès amb la col·laboració del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya va tornar a preparar una exposició de bolets trobats a la comarca els mateixos dies per tal de donar a conèixer a gent de la comarca i de fora la riquesa micològica dels nostres boscos.

Aquest any extremadament sec durant aquests mesos precedents ha fet que només s’hagin pogut trobar i identificar 46 espècies de bolets. Tot i així es va poder exposar algunes de les espècies més comunes i apreciades comestibles pels boletaires i d’altres de tòxiques i que s’han de distingir bé. També vam mostrar un aspecte no tant bonic com són les deixalles que encara avui en dia hi ha al bosc.

Any rere any estem molt contents de la rebuda i l’assistència de públic que va tenir, tant dels grans que demanaven informació de diversos bolets o simplement tafanejaven, com dels més  petits que van participar en el concurs d’identificar bolets de l’exposició o van pintar el seu bolet.

Un aspecte que el GNS treballem molt és la divulgació i educació de l’entorn natural. Per això, vam comptar un any més amb la col·laboració de la Societat Catalana de Micologia que va organitzar diversos tallers interessants i divertits com el SUPER dels bolets i la fórmula màgica per tenir BOLETS TOT L’ANY. I també van realitzar visites guiades per l’exposició, resoldre dubtes d’identificació i com observar els bolets de més a prop a través d’una lupa.

Vam deixar un petit qüestionari per conèixer l’opinió de la gent sobre la regulació o no d’anar a buscar bolets que majoritàriament van dir que si s’ha de regular. I vam fer una consulta per saber quin és el bolet que agrada més amb el resultat ajustat, en primer lloc el rovelló, seguit per la llenega i el camagroc.

Paral·lelament el dissabte al matí conjuntament amb el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya es va fer una sortida micològica a la finca El Monegal on l’expert i investigador Juan Martínez va explicar als 23 assistents les diferents espècies de bolets que s’hi poden trobar, com identificar-les i recollir-les, i fins i tot com cuinar-les.

Finalment només volem agrair una altra vegada tots els que ens heu ajudat a preparar l’exposició i a tots els qui l’heu visitat.

 

Més informació: www.lacetans.org/gns i facebook del GNS