L’altra primavera silenciosa

Us deixem amb una reflexió molt interessant de Pere Josep Jiménez Mur del Grup de Natura Freixe i Reserva Natural de Sebes (Flix).

“… Resistir… El biòleg, escriptor i divulgador francès Jean Rostand deia que “l’obligació de resistir ens dóna el dret a conèixer”
I conèixer ens porta a saber que no ens podem quedar en una resistència immòbil esperant a que torni la “normalitat”. Perquè com ha dit algú també aquests dies, no podrem tornar a la normalitat, perquè la normalitat era el problema. Actuem!

confiNATs

El dia 16 de març es va iniciar una proposta per a petits i grans per apropar la natura durant el confinament que és el confiNATs. Iniciativa de Naturaprop i Toni Llobet amb el suport de Cossetània Edicions.

Una iniciativa molt interessant per està connectats amb la natura des de casa, cadascú al seu nivell i amb ganes d’aprendre i participar. Una de les activitats proposades per confiNATs són les cròniques, la qual vam participar el diumenge 5 d’abril, fent principalment, el seguiment d’aus migratòries i l’observació d’altres espècies de fauna. D’aquesta crònica s’ha editat un vídeo molt divertit que podeu veure a l’instagram (cliqueu a sobre).

Val a dir, que hem participat 28 famílies del Solsonès i rodalies i no totes hem pogut sortir al vídeo de 2 min i escaig. Els resultats els teniu en les següent simatges.

L’èxit de participació fa que ens plantegem repetir!

Moltes gràcies a totes per la vostra col·laboració.

Resultats BIOBLITZ 2019

El BIOBLITZ és la prospecció biològica que es fa al Solsonès durant 3 dies. Es realitzen diferents censos i recomptes de diferents espècies de fauna i flora. Tres dies intensius descobrint i observant la natura. I es compta amb la participació ciutadana i l’assessorament d’experts.

L’any 2019 es va duu a terme a Vilella de Taravil (Navès).

Memòria d’activitats 2019

La memòria d’activitats i projectes que desenvolupen al Grup de Natura del Solsonès la presentem a l’assemblea general del Centre d’Estudis Lacetans per tal que les sòcies i els socis de l’entitat puguin llegir tot el que es fem.

La documentació l’hem hagut de partir en tres parts:

memoria activitats i projectes GNS 2019 – part 1

memoria activitats i projectes GNS 2019 – part 2

memoria activitats i projectes GNS 2019 – part 3