10a SETMANA DEL MEDI AMBIENT 2018

Ja tenim les dates per la 10a edició de la Setmana del Medi Ambient “VIU LA TERRA”. Aquest any l’hem agrupat amb la 2a edició de l’Ecològica, la biofira.

El Grup de Natura, creiem que unint esforços es dóna molta més força a la importància d’aquestes activitats. Així que n’estem molt orgullosos de compartir cartell amb la biofira i esperem que us agradi.

Properament més detalls d’activitats, ara guardeu-vos les dates a l’agenda.

Si voleu col·laborar tenim les portes, sempre, obertes!!!

“BACK TO THE GARDEN”

“BACK TO THE GARDEN”

1a projecció del cicle de Medi Ambient
17/05/2012
En el marc de la VII Setmana del Medi Ambient

El dijous 17 de maig va tenir lloc la 1a projecció del cicle de cinema de medi ambient organitzat pel Consorci de Desenvolupament Rural de la Catalunya Central en el marc de la VII Setmana del Medi Ambient organitzat pel Grup de Natura del Solsonès.

El Sr. David Rodríguez, alcalde de Solsona i la Srta. Laia Espasa, tècnica del consorci van inaugurar el cicle de cinema. La pel·lícula que es va inaugurar el cicle era “Back to the Garden” (http://www.backtothegardenfilm.com/) del director Kevin Tomlinson. Durant 70 min, una cinquantena de persones van descobrir la vida autosuficient, els somnis utòpics, i les ganes de millorar el món i contribuir en la defensa del medi ambient d’un grup de “hippies” dels anys 80 i com viuen a l’actualitat, el què queda d’aquella visió.

RESUM FILM:
Al 1998 el director va filmar i entrevistar a un grup de “hippies” autosuficients i que pertanyien al moviment “back to the land”, una comunitat d’ecoaldees que viu aïllada de la cultura convencional. Al 2006 va localitzar una altra vegada els mateixos personatges per discutir què havia passat amb els somnis i els plans utòpics de les seves famílies. El film descriu un interval de temps d’aquesta comunitat i explica històries personals commovedores sobre famílies rivals i devotes.

VII Setmana del Medi Ambient

PATRIMONI I CONSUM RESPONSABLE
Del 25 de maig al 3 de juny de 2012

El Grup de Natura del Solsonès us proposa, una vegada més, un conjunt d’activitats diverses i adreçades a diferents  públics, emmarcades en la VII Setmana del Medi Ambient. En aquesta edició les activitats giren entorn els conceptes Patrimoni i Consum Responsable, amb l’objectiu de fer un pas endavant en el coneixement, difusió i posada en valor del patrimoni natural i cultural del Solsonès, com també conscienciar sobre hàbits i conductes de consum responsable que les persones podem adoptar per a preservar el nostre entorn natural i contribuir a la justícia social.

Esperem que hi trobeu activitats del vostre interès i us animem a assistir-hi!

Totes les activitats són gratuïtes i obertes a tothom.

programa_SMA2012 (actualitzat el dia 07/05/2012)

Sortida d’orquídies

El passat dia 20 de juny es va fer la sortida per a conèixer les orquídies del nostres entorn. Un grup de persones ens vam dirigir a Casa Llobeta (camí a Busa per les Cases de Posada) i van observar 10 espècies d’orquídies.

Abans d’arribar a les Cases de Posada vam fer una petita parada estratègica per contemplar l’espectacularitat del salt d’aigua per la presa de la Llosa del Cavall.

La sortida s’emmarcava en la VI Setmana del Medi Ambient 2010 i l’Any Internacional de la Biodiversitat.

Setmana del Medi Ambient

Cada dos anys el Grup de Natural del Solsonès organitza una setmana plena d’activitats relacionades amb el medi.

En el següent pdf trobareu una memòria de la última Setmana de Medi Ambient.