Donants ambientals

L’entitat ha iniciat dos projectes centrats en la biodiversitat i en el patrimoni natural i cultural de la comarca

El Grup de Natura del Solsonès (CEL) agraeix de tot cor a la gent que ja ha fet de mecenes en el marc de la campanya “Jo sóc donant ambiental”, organitzada per l’Obrador del Tercer Sector Ambiental. Una campanya d’àmbit català on cada grup tira endavant projectes ambientals que es financen amb l’ajut d’empreses i particulars.

En el cas del Grup de Natura del Solsonès, ha posat en marxa dos estudis centrats en la biodiversitat i el patrimoni de la comarca. El primer és la Xarxa de Seguiment de la Biodiversitat del Solsonès, la qual pretén conèixer l’estat dels hàbitats d’interès i la tendència de les espècies amenaçades del Solsonès fent un seguiment dels diferents grups a llarg termini. Per exemple s’ha fet censos de mussol comú, mussol Pirinenc, de gall fer, d’orquídies, molleres alcalines, de peixos de la ribera salada, de plantes invasores com el Seneci del cap, del talpó de tartera, julivert d’isard, etc. Podeu veure alguns resultats al web: http://www.lacetans.org/gns/?cat=25

D’altra banda, el Centre d’Estudi Lacetans i el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya s’està creant la web Guia digital del patrimoni natural del Solsonès, on es recolliran els diversos elements del patrimoni cultural i natural i podrà ser una eina didàctica, turística i de gestió del territori. Actualment està en la fase d’introduir elements del patrimoni arqueològic, etnològic i natural. Sestà creant les consultes per municipi i per lloc a visitar alhora que s’està recollint amb els tècnics del Consell Comarcal tot els elements turístics.

Necessitem però més ajuda econòmica per a poder coordinar i fer possible tirar endavant aquests projectes i la participació dels voluntaris/ries.  Estem molt engrescats, però demanem als empresaris que ajudin a fer-ho possible, així com a particulars i administracions que vulguin ajudar-nos econòmicament.

A la pàgina web:

http://www.entitatsambientals.cat/donantambiental/llistat.php?co&tr&tp&nom=Solson%C3%A8s

On hi ha l’explicació dels projectes i el número de compte on ingressar els diners.

Ànims entre tots farem un Solsonès més sostenible, coneixedor i proper a la conservació del patrimoni comarcal!!