La festa del medi ambient, aquest dissabte a la tarda a la plaça del Camp

L’Ajuntament de Solsona organitza un espectacle i tallers de manualitats gratuïts per fomentar el reciclatge

Una imatge de la companyia La Bicicleta (quan va participar a la inauguració de les últimes obres a la deixalleria municipal, el juny del 2008) Foto: Aj Solsona

Dins la VII Setmana del Medi Ambient de Solsona, que comença divendres, el públic infantil està cridat a participar a la festa del reciclatge. Les regidories d’Educació i de Medi Ambient proposen al públic familiar un espectacle a l’aire lliure i una àmplia diversitat de tallers per crear objectes a partir de materials usats. La cita serà dissabte a dos quarts de quatre de la tarda a la plaça del Camp.
El grup La Bicicleta representarà l’espectacle El medi content, pensat perquè els menuts i els acompanyants aprenguin la importància de la recollida selectiva i de fer un bon ús dels contenidors de reciclatge i les deixalleries. El Tetra Brick Enric, l’ampolla Bocamolla, el Diari Macari i en Closca d’Ou són alguns dels personatges que apareixen en aquest número, que inclou la interpretació en directe de cançons participatives.
Tot seguit, a partir d’un quart de cinc, s’organitzaran nou tipus de tallers d’educació ambiental diferents. Els nens i nenes que vulguin participar-hi han de dur diferents materials reciclats, com per exemple tubs de paper de vàter i de cuina, càpsules de cafè, pals de gelat de fusta, taps d’ampolles, oueres de cartró, una ampolla petita d’oli usat i filtrat (en el cas de voler fer sabó), brics nets, tisores, llapis, maquineta i goma d’esborrar. Llapissers, moneders, maquetes, sabó, mòbils de papallones, joies i bosses de diaris són alguns dels objectes que s’hi aprendran a crear.
En funció del tipus de taller, aquesta activitat s’adreça a infants i joves de 3 a 14 anys. Hi col•laboren desinteressadament l’Agrupament Escolta Pare Claret, L’Esplai Riallera, l’Associació de Dones del Solsonès, el Grup de Natura del Solsonès, l’empresa Fytisa i els artesans Alba Colell, Pilar Sala, Lurdes Casas, Joan Alcázar (de Solsequium), Sandra Alcázar i Mònica Mendoza. En cas de pluja, la festa del medi ambient es traslladarà al vestíbul de la sala polivalent.
(font: Nació Solsona)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *