Informe amb els resultats dels censos d’ocells aquàtics hivernants a Lleida

S’han censat un total de 42 localitats. El nombre de participants ha estat de 94, repartits en 47 Agents Rurals i tècnics de Medi Natural i 47 col·laboradors voluntaris.

Les diferències respecta a l’any passat.es la supressió de la localitat L-54, les Borges Blanques, ja que era un dormidor d’esplugabous que ja fa dos anys que no hi es, degut a que s’ha traslladat a Juneda, localitat L-60. S’ha incorporat una nova localitat, Mollerussa (L-62), ja que ha aparegut un dormidor d’esplugabous, que es la partició del dormidor que hi ha a l’estany d’Ivars.

Molt resumidament dir que aquest any ha estat molt bo pels anàtids, amb xifres records d’ànec collverd, d’ànec cullerot i del nombre total d’anàtids. El cigne mut, s’ha disparat amb 50 exemplars. Hi ha 3 espècies amb disminucions importants. La fotja vulgar amb 130 exemplars menys que l’any passat i la meitat que fa dos anys. El corb marí gros, que els exemplars contats als dormidors s’han reduït en un 54 % en dos anys. Curiosament no ha desaparegut cap dels 18 dormidors dels darrers anys, tot i que alguns es mantenen sota mínims. Més important i diria que preocupant, es la disminució del bernat pescaire, ja que només s’han contat ¼ de la població de fa dos anys. Ha desaparegut complertament o gairebé de localitats on fins fa poc hi havia sempre grups importants. Respecta això, comentar que la primavera passada ja vaig observar un descens important a les colònies de cria de Cellers i Sant Llorenç de Montgai.

Gràcies a tots i totes per fer que cada any puguem tenir una visó molt real dels ocells aquàtics hivernants de Lleida

Pots descarregar l’informe a: Informe aqutiques hivernants Lleida 2013